/ БГНЕС
До края на годината ще приключим с подготовката на обхода на Габрово. Тогава жителите на Севлиево и региона ще имат възможност да стигат до южното Черноморие, до Гърция и докъдето си поискат без проблем. С това обещание премиерът Бойко Борисов откри обновения американски завод за фаянс в Севлиево. 

Министър-председателят изрази гордостта си, че във фабриката се трудят над 3000 човека и, че тя е най-голямата подобна производствена база в Европа.



„Благодаря на директорите и собствениците, че това е поредната американска инвестиция в България. Какво се иска от нас - от Севлиево до Германия да стигаме по магистрала. Сутринта минах през Боаза и там строят на пълни обороти. Едновременно вървим към Велико Търново, Търговище и Шумен и, когато приключим, ще имаме готова магистрала от единия до другия край на страната. Това са връзките изток-запад. Сега идваме от обхода на Габрово. Там имаме уникални мостове, които вече са готови. Първият тунел също е готов. Слагаме предпазители, после асфалтираме, къртят последните скали и тогава вече цялото трасе ще го имаме”, допълни премиерът като изрази надежда, че дейностите ще приключат до края на годината.



Паралелно с това се работи и по големия тунел. Освен това Бойко Борисов поздрави и кмета на Севлиево, че в града има
много ремонтирани улици, булеварди и нов площад.

По-рано през деня премиерът инспектира строителството на новите участъци на магистрала "Хемус" и обхода на Габрово. 


"Изключителен е напредъкът по „Хемус“. Господ даде хубаво време и напредъкът е голям. Работят стотици хиляди, камиони, багери. Те ще влязат в сроковете. Догодина по това време ще сме на Плевен и Ловеч.", каза премиерът. 



 „Във възторг съм. Излязохме на пътя за Шипка. До края на годината ще е готово. В ниската част вече сложиха мантинелите. Ако Радев не беше върнал закона за отчуждение и БСП не бяха променили закона през 2013-2014 година, щяхме вече целият трафик да минава оттук. Този обход ще спаси цяло Габрово от тежкия трафик, каза той за обхода на Габрово.