Представиха изданията, посветени на международната година на биоразнообразието
Представиха изданията, посветени на международната година на биоразнообразието / Галина Михнева и Нела Рачевиц

 

Двете издания на Европа Директно Габрово, на Природен парк „Българка" и на Дирекцията на "Национален парк Централен Балкан" бяха официално представени в Габровската търговско- промишлена палата. Те са посветени на 2010 година, обявена за Международна година на биоразнообразието. Книжката на Национален парк "Централен Балкан" се нарича "Пазител на живи съкровища".

"Важно е изданието да се прочете, да предизвика интерес и човек да реагира при проблем, свързан с опазването на природата", каза директорът на парка Нела Рачевиц.

Изданието на Природен парк "Бъгарка" се нарича "Лечебните тайни през четирите сезона на годината". " В книжката ние представяме най- разпространените билки на територията на парка през различните сезони. Билките са показани със снимки и е обяснено коя част от тях за какво се използва", каза директорът на парка Мая Радева.

 

Представиха изданията посветени на международната година на биоразнообразието
netinfo

Председателят на "Европа Директно"-  Габрово Галина Михнева представи всички проведени инициативи на територията на Габровска област през годината, посветена на биоразнообразието. Сред тях са конкурсите за Габровска и Ловешка област  за най-оригинално био пано, изработено от лечебни растения и природни материали „Лечебните растения на Балкана - европейско богатство".

Друга инициатива е отбелязването на Еньовден на Етъра и Обучението на учители от основните и средни училища на тема "Нови подходи в образованието за околна среда".