Празник на екотуризма в Априлци
Празник на екотуризма в Априлци / netinfo

Празник на екотуризма ще се проведе днес в Априлци.

Празникът е заключително събитие от Проекта “Слънчева котловина в сърцето на Балкана”, финансиран от Програма ФАР на ЕС и Българското правителство в рамките на Проект BG 0202.02 “Развитие на Българския екотуризъм”.

По време на празника ще се представят новите екотуристически атракции, създадени в рамките на проекта. Те включват Въжена градина (съоръжение за екстремни преживявания), Програма за детски лагер и пет маршрута. Въжената градина е нова атракция, която дава възможност на посетителите да изживеят приключения с екстремни натоварвания при осигурена пълна безопасност.

Два от маршрутите са на територията на Национален парк “Централен Балкан”. Единият - “По пътя на балканджиите”, е посветен на бита и живота на балканджиите, а другият – “Водните дупки” , представя едни от най-интересните природни феномени – пещерите и техните обитатели. Другите три маршрута са в близост до град Априлци и всеки от тях е посветен на тема, свързана с природата – “Свети Илия” е маршрут, който разказва за бурите и гръмотевиците, “Мануилите” е посветен на членестоногите, а конният маршрут разказва за следите в природата.

За участие в празника са поканени туроператори, журналисти, партньорите на Общината, както и всички жители и гости на община Априлци.