Великден яйца
Великден яйца / iStock/Getty Images

Уважаеми съграждани,

В навечерието на Великден обръщаме поглед към изконните добродетели - вярата, любовта, човечността, милосърдието и разбирателството помежду ни. Нека в Страстната седмица не забравяме, че Възкресението Христово е символ на победата на доброто над злото, на живота над смъртта, на светлината над тъмнината. Великден е възцаряването на висшата истина за смисъла на земния ни път - да се променяме по пътя към съвършенството в името на любовта между хората.

В дните на Страстите Христови всички ние изричаме своята съкровена молитва за здраве и благополучие с надеждата за благословен живот в мир със себе си и околните.

Великден е и напомняне за саможертвата на Христос в името на хората. Неговото решение да избере любовта пред лицето на омразата и надеждата пред лицето на отчаянието, е пример за това към какво трябва винаги да се стремим и как никога не трябва да спираме да се опитваме да бъдем по-добри хора.

Поздравявам ви с настъпващите Великденските празници и ви желая здраве, вяра и любов! И ако доброто е въпрос на избор, правете този избор всеки ден!

Честито Възкресение Христово!

Д-р Иван Иванов, кмет на община Севлиево