Петима ранени при катастрофа край Гърмен
Петима ранени при катастрофа край Гърмен / Снимка: Дарик, архив
Бързо производство е образувано срещу 64-годишен мъж, шофирал в нетрезво състояние. На 24 юни, около 22.10 ч, в Плачковци, полицейски екип спрял за проверка л.а. „УАЗ“. Установено е, че водачът – 64-годишен мъж от същия град, управлява МПС след употреба на алкохол – техническото средство отчело 1,90 промила. По случая е образувано бързо производство.
 
Досъдебно производство за притежание на наркотици е образувано срещу 34-годишен мъж от Трявна. Полицейски служители спрели мъжа за проверка на 25 юни, около 14.55 ч., в района на с. Радевци. У мъжа е намерена суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет. Случаят е докладван в РП-Трявна и е образувано досъдебно производство. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Бързо производство е образувано срещу водач, шофирал след употреба на наркотични вещества. 33-годишният габровец бил спрян за проверка на ул. Лазурна. Техническото средство отчело, че мъжът е седнал зад волана на управлявания от него л.а. „Фиат“ след употреба на кокаин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.