/ dariknews.bg
В 14:45 ч. на 1 октомври в жк „Атанас Москов“ в Севлиево, полицейски екип спира за проверка 25-годишен жител на града, водач на лек автомобил. При извършен тест за употреба на наркотици, техническото средство отчита наличие на наркотичните вещества „марихуана“ и „амфетамин“.
 
В хода на проверката, служителите са установили, че мъжът държи в себе си наркотично вещество, без да има за това надлежно разрешение. Той е предал доброволно на криминалисти от РУ-Севлиево пластмасова кутийка, съдържаща зелена суха листна маса, дала при проведения полеви наркотест положителна реакция на „марихуана“. Доброволно е предал и отделно количество наркотично вещество „марихуана“, непосредствено преди провеждане на процесуално-следствени действия в обитаваното от него жилище в Севлиево.
 
По случая е образувано бързо производство по няколко от съставите на Наказателния кодекс. След приключване на работата по цялостното документиране, материалите от разследването ще бъдат изпратени на прокуратурата в Севлиево с мнение за предаване на съд.