Парламентът отхвърли предложения на Дончев и Михов за новия бюджет
Парламентът отхвърли предложения на Дончев и Михов за новия бюджет / ГЕРБ - Габрово

"Депутатите от управляващото  мнозинство на БСП и ДПС в парламента отхвърлиха предложенията на народните представители от ГЕРБ – Габрово Томислав Дончев – за изграждане на център за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания, и на Цветомир Михов – за увеличаване на средствата за Техническия университет в Габрово", това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ - Габрово.

Томислав Дончев е поискал в бюджета да бъдат заделени 4,5 милиона лева като капиталови разходи за Община Костинброд, с които да бъде изграден Център за възстановяване на деца с онкохематологични заболявания. Той обяснил по време на дебатите от второто четене на Бюджет 2014, че сдружението на онкоболните деца е закупило земята, където да бъде изграден центърът, издадено е и разрешително за строеж. Капацитетът на центъра е 40 души - деца и родители.

„Не съществува възможност в следващите 2-3 години подобен проект да се реализира с европейски средства“, обясни Дончев. По думите му сдружението на децата с онкохематологични заболявания ще може да разчита на някакво еврофинансиране чак през 2016 година по Програмата за развитие на селските райони.

„Децата нямат време. Между 150-200 деца от 0 до 18 години годишно се разболяват от рак. Тези деца се борят упорито за живота си. Много често те са по-силни от нас", казал Томислав Дончев.

"По предложение  на народния представител от ГЕРБ Цветомир Михов парламентът трябваше да приеме увеличаване на средствата за Техническия университет в Габрово с 1 млн. лв. С гласовете на депутатите от управляващото мнозинство обаче предложението е отхвърлено при гласуването на държавния бюджет. Така габровският университет, макар един от малкото технически университети, които обучават кадри за производството в страната, няма да получи допълнително средства за следващата година", съобщават от ГЕРБ - Габрово.