Отворена е ценовата оферта за възстановяване и укрепване на участъци от пътя Габрово - Дебел дял
Отворена е ценовата оферта за възстановяване и укрепване на участъци от пътя Габрово - Дебел дял / Sofia photo agency, архив

Отворена е ценовата оферта на допуснатия участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг), свързани с възстановяването и укрепването на участъци от пътното платно на пътя Габрово – Трънито - Дебел дял.

Отвореното ценово предложение е на ДЗЗД „Димас - Лимк”, в което са: „Димас“ АД и „Лимк“ ООД, и е за 791 225,42 лв. без ДДС.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят инженерно-геоложките условия в района на пропадането на пътното тяло и на свличането на път ІІІ-4404 Габрово - Трънито - Дебел дял и причините за активизиране на свлачищния процес.

Ще бъде разработено техническо решение за трайно възстановяване и укрепване на засегнатите пътни отсечки, както и извършване на необходимите строително-монтажни работи на двата участъка.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 100 дни.