От спешен ремонт на салона и нови носии за самодейците се нуждае читалището в Сенник
От спешен ремонт на салона и нови носии за самодейците се нуждае читалището в Сенник / netinfo

В последния ден на октомври тази година читалището в севлиевското село Сенник ще отбележи 110-годишен юбилей. На този ден читалищният салон ще събере сенничани и гости на селото, за да се видят един друг, да се върнат със спомените си в миналото, да отдадат почит към създателите на читалището и неговите активни членове, да се възхитят от настоящите самодейци.

За да бъде този ден наистина празничен организационният комитет се обръща с молба към всички родени и израснали в селото, управители на фирми и институции, за финансова помощ за неотложен ремонт на читалищната сграда. Тя се нуждае от външно боядисване, освежаване на салона, подмяна на лампи и счупени прозорци, пребоядисване на дограмите. Организаторите на празника се надяват, че ще се съберат достатъчно средства за закупуването на нови носии за певческата група, тъй като костюмите им са на повече от 30 години. Те не крият и факта, че не достигат пари за плакати, дипляни и покани за празника.

Всички, които желаят да помогнат могат да преведат средства, според възможностите си, по банковата сметка на читалище „Климент Охридски": Банка ДСК клон Севлиево - BG13STSA93000003187179
BIC: STSABGSF, НЧ „Климент Охридски", с. Сенник