Паметникът "Бузлуджа" най-големия идеологически монумент на тоталитарния комунистически режим в България
Паметникът "Бузлуджа" най-големия идеологически монумент на тоталитарния комунистически режим в България / БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
От БСП призоваха своите привърженици и феновете на Горан Брегович, които планират да посетят събора на Бузлуджа, да използват организиран транспорт. Заради мерки за сигурност, на 28 юли, движението на частни превозни средства към историческото за левицата място ще бъде сериозно затруднено.
 
Общинската организация на БСП-Габрово организира транспорт, във връзка с провеждането на тържествата по случай 127 години от основаването на БСП. На 28 юли (събота), в 08:00 ч. от площад „Възраждане” ще тръгват автобуси от Габрово за Бузлуджа. Билетите за пътуването могат да бъдат заявени в офиса на БСП на ул. „Чардафон” 19.Телефонът за връзка 066/80-77-47.
 
На 27 и 28 юли (петък и събота) ще се проведе традиционният събор на левицата под връх Бузлуджа. 
 

В програмата за 27 юли, от 14:00 часа, е предвидено представяне на книгата „Ален Мак самотен” от Мерсия Макдермот в Художествена галерия „Христо Цокев”. След това ще се проведе колоездачен пробег за купа „Бузлуджа 2018”, чийто старт ще бъде даден в 16:30 на пл. „Възраждане” от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова ще даде старт на колоездачния пробег за купа „Бузлуджа 2018 г.”
 
Ще бъдат поднесени и венци пред Паметника на свободата на Шипка.
 
През втория ден (28 юли) на Историческата поляна на Бузлуджа ще свири световноизвестният музикант Горан Брегович.