От ББЦ съветват Мая Манолова и Искра Фидосова да си сдъвчат дипломите
От ББЦ съветват Мая Манолова и Искра Фидосова да си сдъвчат дипломите / DarikNews.bg

Мая Манолова и Искра Фидосова да си сдъвчат дипломите, посъветваха днес на пресконференция от "България без цензура". Според хората на Бареков в Габрово изборните кодекси на ексдепутатката от ГЕРБ и на "червената фурия" са довели до избирането на депутати с прехвърлени от чужбина гласове. Така се е получило в Кюстендил и в Габрово, считат от коалицията.

Местната организация, която се събира днес, вероятно ще даде мандат на областния председател на ПП "България без цензура" Ивелина Йосифова, да постави пред националните органи на партията темата за мажоритарните избори и въвеждането им у нас.

Самата Йосифова отчете спад в подкрепата за ББЦ в региона и изтъкна, че изборът за водач на листата в лицето на Никола Митев е бил неудачен. Това е позицията на останалите членове на местното ръководство на ББЦ и на Атанас Божилов, представител на коалиционния партньор ПП "Лидер".

"Ние няма да предадем хората, които са гласували за нас и ни повярваха, че можем да работим за подобряване живота у нас. Предстоят избори за местни органи на властта и очакваме да получим подкрепа отново", коментира Ивелина Йосифова.

Според Андрей Костадинов, член на габровското ръководство на партията, водачът на листата на ББЦ е трябвало да бъде местен човек. Той акцентира върху това, че който и депутат да дойде отвън няма да работи за населението на целия регион, а за партийния си актив.