От 1 септември ще плащаме по 1 лев за билетче
От 1 септември ще плащаме по 1 лев за билетче / netinfo

Общински съвет- Габрово реши на днешното си заседание цената на билета за градски транспорт да се повиши на 1 лев от 1 септември. Като мотив за повишението се посочва рязкото повишаване на горивата, заплати и осигуровки, както и тенденцията за по- нататъшното им нарастване. Комисията по транспорт предложи новата цена да влезе в сила от 15 август, но това предложение не бе прието. Общинските съветници от Герб предлагат да се увеличи броят на тролейбусите, както и да бъде направена нова транспортна схема с разписание до края на месец ноември.

“Билетче от 1 лев не е издържано и не е справедливо спрямо гражданите на Габрово", каза Ивелина Пеева от Обединената десница. Според нея автогарата трябва да бъде извадена от активите на Общински пътнически транспорт.

Според Управителят на дружеството Калоян Енчев, натрупаните загуби на фирмата са 804 хил. лв. Себестойността на билета е 96.6 ст.

“С увеличаването на цената на билета на 1 лев, дружеството ще бърка по- дълбоко в джобовете на габровци”, каза Кметът Томислав Дончев. Той предложи да се направи диференциация на определените социални групи и да се издават карти на по- ниска цена.