Осмо основно училище със свой сайт
Осмо основно училище със свой сайт / Дарик Габрово

Осмо Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" в Габрово вече има свой сайт. На него може да се намери най-важната информация относно телефони, адреси, актуални новини и събития, богата фотогалерия и кратка история на училището. През май 2010 г учебното заведение ще навърши 40 години и по този повод цялата учебна година е под мотото на юбилея. В сайта всеки клас си има своя страница с полезни теми и съвети на училищния педагог.

За родителите е отделено специално място  в раздела „Училище за родители". Там всеки може да намери отговор на въпросите, свързани с възпитанието и обучението на децата. Сайтът се обновява непрекъснато. До него се достига чрез сайта на общината, където има линк. Негов администратор е Стелияна Стефанова - начален учител в училището.

Целта  на създателите е  с актуалната информация, помествана в сайта, той да стане посещавано място от ученици, родители и общественост, като място за споделяне на идеи и преживявания.

По този начин училището отговаря на предизвикателствата на съвременните модерни, виртуални форми за общуване и иновативен образователен процес.