Община Габрово препоръчва на водачите на автомобили да не предприемат пътувания
Община Габрово препоръчва на водачите на автомобили да не предприемат пътувания / DarikNews.bg, архив

Община Габрово препоръчва на водачите на автомобили да не предприемат пътувания в края на седмицата, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури поради опасност от навявания и заледявания.

От Агенция „Пътна инфраструктура" уведомяват, че при усложнени метеорологични условия за периода от 09:00 ч. на 5 януари до 09:00 ч. на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, за да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, за да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и за да се запази животът и здравето на пътуващите.

В района на Габрово валежите ще започнат около обяд. В следобедните часове ще се усилят, като се очаква между 20 часа и 8 сутринта на 6 януари да има обилен снеговалеж. Ще продължи слабо да превалява през целия ден. Очакваното количество паднал сняг ще бъде около 30-32 см. Температурите на въздуха в петък рязко ще се понижат и ще бъдат минус 8-10 градуса. Понижението ще продължи и през почивните дни, като ще достигне до минус 15 градуса, на места ще бъде и по-студено.