Община Габрово търси доброволци
Община Габрово търси доброволци / DarikNews.bg

Нов специализиран микробус за нуждите на центровете за настаняване от семеен тип „Хризантема“ и „Мирни дни“ ще закупи Община Габрово. Стойността е 77 870 лв.

Средствата са от местния бюджет след проведени отчуждителни процедури и реализирана икономия при изпълнение на някои обекти в инвестиционната програма.

Микробусът, който ще бъде закупен трябва да има от шест до осем седящи места, както и да разполага с рампа за качване на инвалидни колички и място за тях. Бусът трябва да е оборудван допълнително с предпазни средства за трудноподвижни хора. 

Общината обяви и обществена поръчка за „Доставка чрез лизинг на нови МПС за нуждите на Община Габрово и второстепенните разпоредители с бюджет към нея“. Процедурата е разделена на три обособени позиции за 9 автомобила на обща стойност 472 000 лв. с ДДС. Средствата са гласувани от Общинския съвет при планирането на бюджета за 2018 г.

Необходими са две леки коли за нуждите на общинската администрация, както и по един високопроходим автомобил за нея и за МАИР „Боженци“. Преценена е необходимостта от закупуване на един товарен автомобил и една лека кола за служителите на зоната за платено почасово паркиране. За обслужването на потребителите на Домашния социален патронаж в Габрово и предоставянето на социалната услуга има нужда от нов товарен автомобил. За дейността на ОП „Благоустрояване“ са включени два товарни буса до 3,5 тона, оборудвани със самосвална уредба.