Обръщение на инж. Мирослав Семов, кмет на Община Дряново по повод 24 май
Обръщение на инж. Мирослав Семов, кмет на Община Дряново по повод 24 май / Община Дряново

Обръщение на инж. Мирослав Семов, Кмет на Община Дряново по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Уважаеми дейци на българската просвета и култура,

Учители, преподаватели, ученици,

Скъпи деца,

Уважаеми съграждани,

С гордост в сърцето, че „и ний сме дали нещо на света", Ви поздравявам с празника, честван най-дълго в нашата вековна история - 24 май. На този ден отдаваме признателност към хората, възпитали у нас духа на българската индентичност и допринесли за културната ни независимост. Историческата памет затвърждава в съзнанието на българина 24 май като празник на духовността и стремежа към знания. Няма друг ден, озарен от толкова щастливи усмивки и обсипан с цветята на нашата признателност към учителите и дейците на културата и науката.

На Вас, които градите българския храм на знанието и сте посветили таланта си за развитието на българската наука и изкуство, желая здраве, вдъхновение за нови изяви и свежи творчески идеи!

Нека науката и изкуството разкриват нови върхове пред всички нас, които да преодоляваме с желание и лекота. И ако знанието е сила, а науката - бъдещето, от сърце желая сила и увереност в бъдещите достижения.

Честит 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

инж. Мирослав Семов

Кмет на Община Дряново