/ Областен управител Габрово

Областният управител Невена Петкова и експерти от администрацията участват в кръгла маса за представяне на резултатите от инвентаризацията на услуги, режими и регистри, стандартизиране на административните услуги на областните администрации, която се провежда днес и утре във Велико Търново. 

Целта е да се извърши трансформация на модела на административно обслужване. Удостоверителните услуги за гражданите и бизнеса трябва да се трансформират във вътрешно-административни услуги; електронизиране на услугите, чиито краен ползвател са гражданите и бизнесът; групиране на услугите на принципа „Епизоди от живота“ и „Събития от бизнеса“ по начин, по който ги възприемат гражданите и бизнесът; осигуряване на комплексно административно обслужване.

Дискутирани ще бъдат теми свързани със инвентаризацията на услуги, режими и регистри и степен на стандартизация на административните услуги на областните администрация; възможности за стандартизиране на услугите и в областта на регионалното развитие и териториалното устройство, както и на държавната собственост. Обсъдени ще бъдат предложения за промени в нормативните актове и във вътрешните процедури по предоставяне на услуги.

Сред участниците в срещата са директорът на дирекция „Модернизация на администрацията“ на Министерския съвет Красимир Божанов; представител на политическият кабинет на заместник министър-председателят Томислав Дончев, представители на Областните администрации Шумен, София област, Благоевград, Ямбол.