/ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“
Второ място за севлиевския ансамбъл „Мария“ на 19-ти Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който се проведе в Минерални бани, област Хасково! Организатори на фестивала са КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и Община Минерални бани, област Хасково.

Това е първа голяма, безценна  победа за младия ансамбъл, който беше един от участниците, които представяха България и единствения клуб от община Севлиево.

Ансамбъл „Мария“ се състезава и спечели достойно и заслужено наградата в направление „Модерен балет, хип-хоп, характерни танци, класически балет“, раздел „Характерни танци“.

Децата приеха новината за престижното си класиране с неописуема радост и с мотивация да се трудят с нестихваща енергия и през следващата година, за да получат шанс за участие през 2020 г., когато ще бъде юбилейното издание на мащабното събитие.

Песни в полите на Балкана

Ансамбъл „Мария“, заедно с още 2 хиляди участника от седем държави изживя два незабравими конкурсни дни, изпълнени с много труд, слънце, обич, сълзи от щастие и прекрасни изпълнения на талантливи деца.

Участниците се докоснаха до великата Валя Балканска. От думите на Пламен Димитров – президент на КНСБ, с искрена детска любознателност и топло чувство научиха какъв е бил мотива на създателя на идеята за фестивала, проф. д-р Желязко Христов, а именно - дружбата и приятелството без граници. Организаторите бяха осигурили много изненади за участниците, като една от големите награди, таблет спечели именно танцьорка от ансамбъл „Мария“.

Успехът на децата от сдружение „Път към приключението“ е доказателство, че когато веднъж се е родила мечта, човек няма право да се отказва, никога. Към нея просто може да добави силна вяра, упоритост, много труд, дисциплина, прозорливост и голяма доза красота и грация и тогава мечтата се превръща в реалност. Фестивалът „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ направи възможно сбъдването на детската мечта на танцьорите.

Мария Бенева-управител на сдружение „Път към приключението“ и главен мениджър на ансамбъл „Мария“: „Радостта ни е огромна! Сърдечни благодарности към организаторите на фестивала „Децата на Балканите - с духовност в Европа“.

Изключителна организация, много изненади за децата - участници, безценна възможност за създаване на нови интернационални приятелства и неописуема емоция. Фестивалът създава незабравими спомени у децата, а това няма цена! Пожелавам на всеки от читателите да бъде толкова щастлив поне веднъж в живота си, колкото сме ние сега!

Благодаря и на хората-дарители, които направиха възможно участието ни. Ръка, протегната в трудна минута се помни цял живот. Можеха да откажат, някои хора просто отказват, но нашите дарители взеха правилното, доброто решение - за нашите деца. Класирането ни и радостта, и щастието на танцьорите е живото доказателство, защото децата никога няма да ви разочароват. Те само ще ви направят щастливи и благословению".