/ Община Габрово
Непознати и забравени истории на Габрово ще бъдат представени тази вечер в зала „Възраждане“, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

Ще се проведе семинар „Добрите подходи в управлението на отпадъците: трудности, предимства и възможности“

Кратки видеа и исторически кадри с интересни факти за личностите, събитията и местата от миналото на нашия град ще Ви дадат един съвсем нов поглед над местната история и приноса на Габрово и габровци за развитието на България.

Проектът Дигитални истории: "Непознато Габрово" е дело на младите ентусиасти от фондация „Габрово - преди и сега“ и се финансира по програма “Култура” 2019 на Община Габрово.

Габрово е единственият български кандидат за „Европейски зелен лист“

Целта му е да представи част от историята на града по иновативен начин и да я съхрани в дигитален вид така, че тя да бъде лесно и дълготрайно достъпна за хора от различни възрасти и социални групи.

В обхвата на проекта влизат общо 32 теми, 8 от които представени под формата на видеоклипове. Крайният резултат е цялостна историческа поредица създадена с възможност за продължение в перспектива.

РИМ-Габрово показва златен медальон, връчван от Радка Пенчосемова на най-прилежната ученичка

Поредицата е дълготраен културен продукт с възможност за лесно разпространение в интернет пространството с цел популяризиране на местната култура и повишаване на туристическия потенциал на града.

Нека заедно да надникнем в интересния свят на Непознатото Габрово. Очакваме Ви в 18:00 часа в зала „Възраждане“. Входът есвободен.