Над 30 удостоверения за гласуване са издали от Паспортна служба в Габрово
Над 30 удостоверения за гласуване са издали от Паспортна служба в Габрово / Дарик Габрово, архив

31 удостоверения за гласуване са издали до този момент в Габрово, съобщи гл. инсп. Христиан Даков, началник на група "Български документи за самоличност".

Във връзка с провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България и за кметове и общински съветници /23 октомври 2011 г./  звената „Български документи за самоличност" оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват.

От Паспортна служба информират, че служителите ще работят на пълен работен ден на 22 и 23 октомври / събота и неделя / с работно време от 8 до 18 часа.

През тази седмица издаването на  лични карти е  ускорено , предвид предстоящите избори. В рамките на една седмица се получават документите за самоличност, каза Даков.

При невъзможност до края на работния ден днес, да бъде издадена нова лична карта от „Паспортна служба"  ще се издават удостоверения за да може да се гласува на 23 октомври. За издаването на удостоверения гражданите лично могат да подават искане до 15.00 ч. на 23 октомври.

Удостоверението , което се издава, служи само пред секционната избирателна комисия и е валидно до приключване на изборния ден.

Към края на 2011 година изтичат 21 123 лични карти, 7251 паспорта и 7931 свидетелства за управление на МПС, които трябва да бъдат върнати в срок, в противен случай ще бъдат наложени глоби в размер от 20 до 150 лв. Поради тази причина в последните месеци на година, хората са се активизирали в подмяната на документи.