Над 13 млн. лв. ще бъдат вложени в пречиствателната станция за отпадъчни води в Трявна
Над 13 млн. лв. ще бъдат вложени в пречиствателната станция за отпадъчни води в Трявна / Община Трявна

В Трявна бе направена "първа копка" за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води. Проектът е на обща стойност 13 141 649 лева, като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 12 698 437 лева. Официални лица на събитието бяха кметът Драгомир Николов, Атанас Костадинов, зам.-министър на околната среда и водите, Ценка Йонкова, зам.-областен управител и д-р Нели Цанева, председател на Общинския съвет в Трявна.

Строителната площадка при моста на ул. "Индустриална", където бе направена "първа копка", е начална точка на довеждащия колектор до пречиствателната станция за отпадъчни води в Трявна. Планирано е да обслужва населеното място и е с перспектива за 12 000 еквивалент жители.

В приветствието си кметът на община Трявна Драгомир Николов отдели специално внимание на дългогодишната история на развитие на проекта за изграждане на градска пречиствателна станция, започнала още през 1972 г. Бе отчетен приноса на хората, работили като управленци и експерти, чиито усилия през годините са в основата на този проект.

Приветствие към присъстващите отправи зам.-министър Атанас Костадинов, който подчерта, че това е най-големият инфраструктурен проект за община Трявна и заяви подкрепата на екипа на МОСВ.

След приветствията беше направена символичната "първа копка" от Драгомир Николов, зам.-министър Атанас Костадинов и инж. Николай Пашов, с което се даде начало на строителните дейности, предвидени в проекта за изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води.