На Шипка - 3 см сняг, минус 3 градуса
На Шипка - 3 см сняг, минус 3 градуса / Дарик Габрово, архив

Времето в Габрово е  облачно, без валежи.  Духа слаб югоизточен вятър със скорост 1 м/сек. Височината на снежната покривка на прохода „Шипка" и в курортен комплекс „Узана" достига 5 см. Влажността на въздуха е 88%. Регистрираната температура на въздуха в централна градска част от общинската МТО станция е минус 1°С. Стойностите на атмосферното налягане се задържат по-ниски от средните за месеца, през деня ще започне бавно да се повишава.

Пътната настилка на прохода Шипка е заледена и опесъчена. Температурата на въздуха там е минус 3 °С. Остава в сила въведената забрана за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за  Узана е заледен и опесъчен. Пътищата за  Севлиево, Трявна, Дряново и селата са нормално проходими.

Времето над страната ще бъде облачно. Ще започнат валежи от сняг, които до края на деня ще достигнат североизточните райони. В по-голямата част от страната ще се образува тънка снежна покривка - до 5 см, повече в Рило-Родопската област и Западна Тракия, където се очаква валежът да е по-значителен.

В крайните южни райони ще вали дъжд и сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните между 0° и 5°. В планините ще бъде облачно със снеговалеж.