Мостът в Стоевци - основен проблем за жителите на селото
Мостът в Стоевци - основен проблем за жителите на селото / ПП ГЕРБ Габрово

Народният представител от ГЕРБ Цветомир Михов, кметът на Габрово Таня Христова, общинският съветник от ГЕРБ-Габрово Хилда Цвъркалева се срещнаха с жителите на габровското село Стоевци, за да изслушат проблемите и исканията на хората и да потърсят възможности за тяхното разрешаване. Най-неотложният въпрос, който беше поставен е лошото състояние на моста към селото, който е единствената връзка. Хората обясниха, че е идвала комисия от Общината, направен е оглед и че са ги уверили, че през пролетта мостът ще бъде направен. Кметът на Габрово Таня Христова заяви, че всички са наясно с проблема и ще се направи всичко възможно да бъде включен в най-близки ремонтни дейности. Кметът на селото Николина Стоева обясни, че ремонт се налага и на сградата на кметството, която е строена през далечната 1931 година.

Жителите на селото благодариха на народния представител Цветомир Михов за съдействието му за ремонт на водопровода в Стоевци.

По време на срещата бяха обсъдени и текущи въпроси с предстоящото снегопочистване. Кметът Таня Христова и народният представител Цветомир Михов обяниха, че на фирмите вече ще се плаща за свършена работа, затова кметските наместници и хората от селото трябва да съдействат, като следят как се извършва снегопочистването.

Хората се оплакаха, че тежки камиони, натоварени с дърва, са разбили пътищата им. Народният представител Цветомир Михов обясни, че могат да разчитат на т. нар. мобилни кантари и когато имат съмнение, че камионите, които преминават през селото са претоварени и увреждат пътищата, могат да сигнализират, при което екипи идват намясто и теглят камиона и товара.

На срещата присъства и управителят на Общински пътнически транспорт Екатерина Караколева, пред която жителите на селото обясниха, че често в неделя микробусът, изпратен до селото, е препълнен и пътниците трудно се събират. Кароколева уточни, че до населените места, от които пътуват малък брой пътници, се пускат микробуси и че ако действително микробусът не е достатъчен за пътниците от Стоевци, още следващата неделя няма да има този проблем и ще бъде изпратен голям автобус. Иначе хората споделиха, че са доволни от седмичния транспорт до града.

По време на срещата стана ясно още, че предстои подмяна на лампите на уличното осветление с енергоспестяващи, както и че при проблеми с радиоточките през зимата вече има високопроходим автомобил, с който може да се стига до проблемните места и да се отстраняват авариите.