Млад мъж загина при катастрофа край село Петко Славейков
Млад мъж загина при катастрофа край село Петко Славейков / DarikNews.bg, архив

Около 07:10 ч. тази сутрин в полицията в Севлиево е получен сигнал, че на пътя между Севлиево и с. Петко Славейков е катастрофирал автомобил. На място е изпратен полицейски екип.

Установено е, че инцидентът е възникнал с л.а. „Опел Кадет“. Водачът – 24-годишен мъж от с. Петко Славейков, изгубил контрол над управлението на автомобила и превозното средство се ударило в крайпътно дърво. Мъжът е починал на място.

Той не е ползвал обезопасителен колан. Тялото на загиналия е транспортирано за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Габрово. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията днес съобщиха за още два инцидента:

На 28 август, около 03.30 ч., в РУ-Габрово е получен сигнал за ПТП в с. Торбалъжите. На място е изпратен полицейски екип. Установено е, че водачът на л.а. „Кия“ – 55-годишен мъж от Трявна, при движение с несъобразена скорост, изгубил контрол над управлението на автомобила, превозното средство навлязло в насрещната лента и се ударило в крайпътна мантинела и бетонна подпорна стена.

Водачът е настанен за наблюдение в ХО на МБАЛ-Габрово, без опасност за живота. Тестван е за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулев резултат. Местопроизшествието е обслужено по административен ред от екип на пътна полиция.

На 28 август на ул. "Нарцис" в Габрово, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Мерцедес“. Установено е, че водачът – 23-годишна жена от Габрово, не притежава свидетелство за управление на МПС. По случая е започнато бързо полицейско производство.