Настолни игри
Настолни игри / музей Дом на хумора и сатирата

За трети пореден път любителите на настолните игри си дават среща в Дома на хумора и сатирата. Станал вече традиция, този ден предлага забавление и пълноценно споделено време с най-близките ни хора. Пътуващата библиотека разполага с над 70 настолни игри, подходящи както за най-малките, така и за възрастните. Игри за наблюдение и анализ, стратегически игри и такива, подпомагащи развитието на фина моторика и ловкост – всички те ще са на разположение на гостите на събитието от 11:00 до 17:00 часа на 10 септември – неделя.

Инициативата „Да играем“ има за цел да запознае по-широката публика с настолните игри – традиционни, класически и съвременни.

Игрите са чудесен начин за забавление и възможност за общуване – в тях всички са заедно и участват в много непосредствени взаимодействия. В този ред на мисли,  игрите могат успешно да се приложат като средство за работа в екип и тиймбилдинг. Игрите имат и огромен образователен потенциал, тъй като чрез тях се развиват разнообразни умения, а могат да бъдат преподавани и знания в различни области на науката.

„Kolejka" (чете се колейка и означава опашка) ни пренася в Полша от началото на 80-те, когато зрелият социализъм навлиза в последната си сериозна криза. Плановата икономика не успява да задоволи потребностите на хората и в магазините често липсват дори стоки от първа необходимост. Затова, когато се чуе, че са „пуснали" нещо, пред магазините веднага се образуват опашки. В играта всеки играч трябва да изпълни списък с покупки, умело разполагайки семейство от пет члена в опашките пред магазините. Не ви се струва много интересно? - почакайте само да започне фазата с пререждането в опашките играчи: 2-5 възраст: 12+ времетраене: 60 мин.