Липсата на квалифицирани кадри е проблем № 1 за машиностроителната индустрия”
Липсата на квалифицирани кадри е проблем № 1 за машиностроителната индустрия” / DarikNews.bg
Пета национална дискусия от кампанията “Да! На българската икономика” ще се проведе в Габрово. Форумът започва в 11:00 ч. на 15 октомври в Конферентната зала на Техническия университет в Габрово
Темата е „Липсата на квалифицирани кадри – проблем № 1 за машиностроителната индустрия”. Организатори на събитието са националният всекидневник „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а домакин на форумът ще бъде Техническият университет. Дискусията е посветена специално на проблема с липсата на кадри в машиностроенето.
Целта на форума е в пряк диалог между бизнеса и представителите на изпълнителната власт да бъдат потърсени адекватни решения.
На форума ще бъдат поканени представители на министерството на икономиката, на народното събрание, на Браншовата камара по машиностроене, индустриалци, учени. По време на форума ще бъдат представени подготвените от Министерство на образованието и науката, съвместно с министерство на икономиката и работодателските организации, промени в закона за професионалното образование и обучение.