Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево
Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево / БСП за България

Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево и дискусия с партийния актив на БСП – Севлиево по актуалните политически теми. Сидорова е организирала вече няколко приемни за граждани във втория по големина град в Област Габрово. По време на срещата си със севлиевци тя получи сигнали за редица нередности в региона. На вниманието на депутата от левицата бе изложен проблем с енергоразпределителното дружество.

Сидорова: Хората с увреждания заслужават нашата грижа не само един ден в годината

„Този въпрос датира от много време, но за съжаление няма воля за разрешаване от институциите.”, смята Сидорова.

И в Севлиево към нея се обърнаха възрастни хора, огорчени от решението на кабинета, само част от пенсионерите да получат коледни добавки.

„За съжаление, в бюджета на кабинета “Борисов” не могат да отделят 40 млн., за да има коледни добавки за всички пенсионери, а Министерски съвет раздава с постановление същата сума за фонтани и пътища само през последния месец“, заключи Сидорова.

Основните въпроси обаче, които вълнуваха севлиевци по време на приемната, бяха в пряка връзка с разрешаването на водния проблем в района.

По отношение на водната криза, Сидорова вече е задала два въпроса до министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

„При последната ми среща с него в пленарна зала, той ме увери, че средства за довеждащия водопровод през 2018г. са предвидени и осигурени.”, заяви народният представител.

Кристина Сидорова внася промени в Закона за читалищата

Предвид актуалната тема по приемането на държавния бюджет, Сидорова акцентира и върху основните предложения на левицата, които са 156. Според нея става дума за бюджет на статуквото, който задълбочава неравенствата.

Едни от основните проблеми, които няма да разреши новият бюджет на България, са осигуряването на достоен живот на майките и техните деца, допълни тя. Освен това болните хора също няма да имат право на лечение с най-новите молекули в собствената си държава , а ще бъдат подлагани на стари терапии и медикаменти.