Два камиона, натоварени с бали слама, горяха на главния път до град Шипка, съобщи тарши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) в Стара Загора. На място са пристигнали два пожарни автомобила. Пътят към прохода Шипка бе затворен за движение и автомобилите преминаваха през града.

Сигнал за пожара е получен в 18:55 часа. Горящите превозни средства се намирали в непосредствена близост до индустриалната зона на град Шипка, където има и бензиностанция, каза още Михов. Екипите на РД ПБЗН са взели всички необходими мерки и няма опасност пожарът да се разпространи, увери той.  

„Тъй като камионите са натоварени със слама, вероятно гасенето ще продължи доста дълго“, коментира още старши инспектор Михаил Михов. 

Жена загина при пожар в Лясковец, предизвикан от телевизор

Заради пожар на тежкотоварни автомобили на пътното платно временно е ограничено движението по пътя Казанлък - Габрово при км 184 в района на град Шипка, съобщиха малко след инцидента от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

горящи камиони пожар Шипка
БГНЕС

Обходният маршрут бе организиран през град Шипка. От АПИ предупреждават водачите да шофират внимателно, като следват указанията на "Пътна полиция".

Първоначално в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РС ПБЗН) в Казанлък е получено съобщение за един горящ автомобил в района на град Шипка и към мястото на произшествието е изпратен един автомобил с трима души личен състав, поясни пред журналисти ръководителят на службата главен инспектор Станимир Тончев.

На място е установено, че горят два тежкотоварни автомобила с ремаркета, натоварени с бали, и поради сложността на пожара е извикан втори пожарен автомобил. Спасени са влекачите и са разкачени от ремаркетата.

"Спасена е и бензиностанцията, която се намира в близост до горящите камиони", каза още той. 

При възникването на инцидента тежкотоварните автомобили са били паркирани, предстои установяване на причините за пожара, коментира Тончев.
Ралица Стефанова/ БТА