Семейство с малко дете е евакуирано
Жена загина след пожар в апартамент в Русе, съобщиха от полицията.

Тази сутрин в  04:35 часа е подаден сигнал за възникнал пожар в апартамент на 2 етаж в бл. "Родопи". На местопроизшествието са изпратени четири противопожарни автомобила, както и специализираната автомеханична стълба, насочени са и екипи на полицията и "Спешна помощ".

Мъж загина при пожар в Горнооряховско

При пристигане на място е установено, че произшествието е възникнало в жилището на посочения етаж, където са живеели две възрастни жени, едната от които е успяла да излезе извън блока, а другата - на 76 г. е открита от пожарникарите на стълбите.

Те са я извели и предали на екип на Спешен медицинск център, но впоследствие е получена информация, че е починала. Заради пожара в блока е имало задимяване и по другите етажи, което е наложило евакуация на живущите с помощта на стълби и специалните спасителни качулки към комплектацията на въздушните дихателни апарати на огнеборците.

Двама, живущи на третия етаж, са евакуирани със сглобна стълба. Семейство с малко дете е евакуирано с автомеханичната стълба от четвъртия етаж. Няколко жени са евакуирани от петия етаж със спасителни качулки.

Евакуирана е и бременна жена. На местопроизшествието е извършен оглед от оперативна група на МВР. Причините за възникване на пожара предстои да бъдат изяснени.