Навръх Нова година пожар е изпепелил къщата на 6-членно семейство в Девин. Собственичката моли за помощ, а от община Девин вече са изпратили материали за възстановяване на покрива. 

Пожарът пламва вечерта, когато цялото семейство си е било вкъщи, разказва Силвия: "Чухме по едно време пукане отгоре, от тавана - керемидите, които са пукали, бурканите, които са изгърмели. Отворихме таванската врата и какво да видим - целият таван светеше".

Късо съединение предизвика пожар в Пловдив

Собственичката сподели, че имат най-много нужда от материали, тъй като сега чистят щетите. Ако някой иска да помогне с труд, е добре дошъл, БНР.

От община Девин вече са предоставили дървен материал за възстановяване на плътния хастар на покрива. Предвижда се и всички керемиди да бъдат предоставени от общината, каза кметът Здравко Иванов:

За да се стопли: Бездомник подпали къща в центъра на Кюстендил с отпадъци

"Обмисляме, след решение на ОбС, да им предоставим и парична помощ, като спазим нормативната уредба, тъй като бюджетът все още не е приет. Със сигурност ще ги подпомогнем, макар и малко по-късно. В трудно финансово състояние се намират хората, но съм сигурен, че с наша помощ и с помощта на комшиите и на жители на града ще бъде възстановен покривът".