Преглед на печата
Преглед на печата / вестник 100 вести
В статия днес регионалното издание вестник „100 вести" пише, че почти като склад за марихуана изглеждало помещение в жилище в севлиевското село Петко Славейков. Тези дни там било задържано рекордното количество от близо 5 килограма суха листна маса – марихуана, част от която била разфасована в пликчета.

На 12 декември от Областната дирекция на МВР в Габрово съобщиха за мащабна полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с притежанието, разпространението и употребата на наркотици, проведена в края на миналата седмица на територията на Габрово и Севлиево.

Специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици

Споменатото жилище в село Петко Славейков било обитавано от двама мъже - на 34 и на 30 години. При полицейското претърсване в едно от помещенията били намерени 20 полиетиленови пликчета със суха растителна маса - общо тегло 2839 грама. Проверката на място с полевия наркотест показала, че става дума за марихуана. Отделно при обиска в същото жилище бил открит и найлонов чувал с още 2015 грама марихуана.

Полицейска операция за употребата на алкохол и наркотични вещества

В друга статия изданието пише, че до неделя - 17 декември, в България и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, се провежда полицейска операция за установяване на употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от водачите на моторни превозни средства, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС, след като са пили или употребили наркотични вещества, е една от целите на акцията. Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти на пътя в Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества. По време на проверките освен за алкохол и наркотични вещества, полицейските екипи ще следят и за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Шофьор комбинирал два вида наркотик

От началото на декември в Портала за електронни услуги на НАП са достъпни две нови е-услуги, информираха от пресцентъра на приходната администрация, пише още „100 вести". Това са „Уведомление по чл. 143 ш от Данъчноосигурителния процесуален кодекс (ДОПК) във връзка с подаването на отчети по държави от многонационална група предприятия“ и „Предоставяне на отчет по държави по чл. 143 ф от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) от многонационална група предприятия“.

Услугите ще осигурят възможност на многонационални групи предприятия да изпълнят своите задължения съгласно раздел VI, глава шестнадесета, дял втори на Данъчноосигурителния процесуален кодекс.