Кандидатът за кмет на Дряново Емил Попов иска тотална прозрачност във финансите и дейността
Кандидатът за кмет на Дряново Емил Попов иска тотална прозрачност във финансите и дейността / Дарик Габрово

Повече от 600 души се събраха снощи за откриване на предизборната кампания на гражданска инициатива "Дряново Да Бъде". Пред дряновци бяха представени кандидатът за кмет Емил Попов и листата с кандидат-общински съветници, включваща 17 души, 12 от които бизнесмени и предприемачи. Водач на листата е Марияна Печеян - управител на семейната група компании "ВСК Кентавър", председател на "Клуба на Жените Предприемачи и Мениджъри в България". Втори е Емил Попов, трета - Петя Куманова - директор на Главна дирекция "Аграрно развитие" в ОД "Земеделие», четвърти - Тодор Георгиев - DJ Teddy Georgio.

 Емил Попов е основател и управляващ съдружник на консултантска група "Kreston BulMar" (Крестън БулМар), председател на фондация "Банки Инвестиции Пари", председател на "Асоциацията на Счетоводните Къщи в България", "

«Моята мисия, моята мотивация, моята кауза е да дам всичко от себе си да направим и България, и Дряново едно по-добро място за живеене. Време е да дойдат на власт хора, които нямат нужда да откраднат, а имат нужда да оставят нещо след себе си.  И най-важното, което трябва да се направи е тотална прозрачност във финансите и в дейността", каза Попов. Той определи като свой основен приоритет развитието на икономиката. "За да имаме една по-добра община, трябва да имаме по-добра икономика. Стандартът на една община на един град зависи от това каква икономика има в нея", допълни Попов. Той обеща да работи за превръщането на Дряново в туристическа дестинация, за издигане нивото на обучение в детските градини и училищата на Дряново, както и за създаване на добри условия за правене на бизнес.

За да подкрепят кандидата за кмет на Община Дряново Емил Попов дойдоха Мартин Заимов - първи председател на Валутния борд, Стефан Шарлопов - собственик на верига хотели член наУС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, председател на гражданското сдружение Майка България, Станчо Тодоров - гл. секретар на курортен комплекс "Албена", Стефан Стойков - гл. секретар на гражданска лига "България" и Гриша Трифонов - директор на издателство, член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели.

По време на откриването бяха подарени на дряновци повече от 500 екземляра от луксозната антология на дряновските писатели  "Гласът на Дряново" , спонсорирана от Емил Попов. Вечерта завърши с концерт на група «Сигнал».