Изложбата Золотая моя Москва се открива днес в Музея на образованието
Изложбата Золотая моя Москва се открива днес в Музея на образованието / netinfo

Годината на Русия в България и 860 – годишния юбилей на Москва ще бъдат отбелязани с две фотоизложби. Те ще бъдат експонирани в Националният музей на образованието. Инициативата е на Руският- културно- информационен център и на Музея на образованието. Съорганизатор е читалище “Априлов- Палаузов”. Изложбата е част от традиционната за НМО поредица “Далечното и непознатото”. Автор на оригиналните снимки в експозицията е Галина Волкова-историк ,член на Творческия Съюз на художниците в Русия. Нейни работи се намират в частни колекции в Русия, Япония, Великобритания, Франция, САЩ, Тунис и др. страни.

Някои от фотографираните забележителности са Кремъл и Червения площад, Московския Държавен университет. Други - построени и открити през последните години- като паметника на А.С.Пушкин и Гончарова на Стария Арбат. Един от впечатляващите фотоси е на храма „Христос Спасителя”. Показан е гербът на Москва.

Първата строфа на химна на града “Золотая моя Москва” е избран и за надслов на фотоизложбата. Тя ще се открие днес от 16.30 ч. в изложбената зала на НМО и ще гостува до края на март. Придружена е с документален филм, показващ историята и съвременните забележителности на Москва.