Спорт Габрово
Спорт Габрово / sport-gabrovo.com

„Очаквам да спечелим първите си точки, с тази нагласа отиваме в Монтана“, това заявява треньорът на юношите до 19 години на „Янтра 1919“ Николай Василев пред сайта sport-gabrovo.com преди втория мач на отбора в Елитната група. Във втория кръг от първенството габровският състав отново ще гостува, този път на „Монтана 1921“, след като преди седмица игра с един от фаворитите „Черно море“ във Върна и отстъпи с резултат 0:5.  

„Смятам, че „Монтана“ е напълно възможен отбор за преодоляване. Играхме две контроли с тях по време на подготовката (б.а. 1:1 и в двата мача) и сме наясно с възможностите им. Изходът от предстоящата среща ще зависи от настройката и битката, която ще вложим на терена. Срещу „Черно море“ не можахме да го направим, а и там имаше сериозна разлика в класите. Надявам се, че като изиграем един успешен мач и натрупаме малко самочувствие, вече нататък ще е по-различно. Наясно сме, че никъде няма да ни е лесно, но трябва да се отпуснем, да играем футбол и да започнем да печелим точки“, допълни младият наставник.

В предстоящия двубой Василев няма да може да разчита на левия бек Айджан Идиризов, който лекува мускулна травма. В състава обаче се завръщат Мирослав Пенков и Калоян Белчев, които пропуснаха гостуването във Варна.

Отборът ще отпътува за Монтана утре сутринта. Мачът е от 17.30 часа на стадион „Огоста“. За главен арбитър на срещата е назначен Даниел Иванов от Видин, ще му асистират Николай Михайлов и Славян Добрев.  

Останалите срещи от II кръг са:

Нефтохимик 1962 (Бургас) - Черно море (Варна)

Славия 1913 (София) - ЦСКА (София)

Септември (София) - Пирин (Благоевград)

Дунав 2010 (Русе) - Левски (София)

Марек 1915 (Дупница) - Берое (Стара Загора)

Локомотив 1926 (Пловдив) - Сливен 2000 (Сливен)

Лудогорец 1945 (Разград) - Ботев (Пловдив)