съд белезници Темида
съд белезници Темида / ThinkStock/Getty Images

Състав на Окръжен съд – Габрово потвърди определение от 15 април 2019 г., с което по отношение на С.Б. от Габрово, е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Лицето е привлечено в качеството на обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на жена от след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъплението е извършено на 7 април 2019 г. в заведение за бързо хранене на ул. „Николаевска“ в Габрово.

Мярката „задържане под стража” за тримата участници в побоя над Венцислав Иванов остава в сила

Окръжният съд счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.Б. е извършил  престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът взе предвид и данните за предходни осъждания на обвиняемия (включително за деяния от същия характер), което определя лицето като деец с висока степен на обществена опасност.

Предвид изложеното Окръжния съд прие, че са налице изискуемите от закона предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд.