И Районен съд Севлиево със звукозаписна техника
И Районен съд Севлиево със звукозаписна техника / netinfo
Районният съд в гр. Севлиево оборудва със звукозаписна техникаоще една своя съдебна зала,съобщават от институцията.. Проектът бе финансиран от Инициативата за укрепвана на съдебната система към Американската агенция за международно развитие.

Системата позволява запис и съхранение в дигитален формат на аудио записи с до четири индивидуални канала. С цел улесняване на работата могат да се прослушват гласовете само на определени участници или забавяне скоростта на прослушването. Използваният софтуер - MSRS Conference and Court Recording System е специализирано приложение за звукозапис на съдебни заседания. Разработено е от австралийската компания за бизнес аудио софтуер NCH Swift Sound.

Предоставен бе и специализиран софтуер за прослушване - Express Scribe, разработен от същата фирма, който може да се използва от съдебните секретари при прослушване на записа след края на заседанието както на компютъра в съдебната зала, така и от всяка работна станция в мрежата на съда.

Тази система изключително много улеснява прецизното записване на протоколи по дълги и тежки съдебни заседания и елиминира всякакви съмнения за грешка в протокола.