Хляб приготвен с квас по стара габровска рецепта ще бъде представен по време на фестивала "УзанаПолянаФест", който започва утре. В специалната пещ ще се приготвят и други изделия на първото социално предприятие на Мрежа Хлебни Къщи. Ще има възможност посетителите да закупят квас и да получат информация как да приготвят хляба си с него, така както са го правили българите преди десетилетия.
Домашната лютеница и триенцата на бабите от село Гарван са други кулинарни атракции, които ще бъдат показани на посетителите.
Презентацията на Филка Секулова „Устойчиво развитие и екология в икономиката - тавтология или реалност?” ще бъде от Голямата сцена на УзанаПолянаФест на 19 юли от 19.30 часа. От нея ще научим повече за връзката между личното удовлетворение и доходите, както и за мястото на де-растежа, сравнявайки опита от България и Испания.
Филка Секулова преподава в Свободния университет в Барселона алтернативи в икономиката. Тя има докторска степен по екологична икономика със специализация по въпросите на щастието и изменението на климата. В момента работи по изследване на факторите на успех на инициативите на организациите на общността. Изследователските й интереси са центрирани около икономика на щастието, приходи и де-растеж (degrowth).
518K
468K
netinfo
|
Храната и сетивата.pdf 494K |