Глоба и обществено порицание за опетнилите българското знаме
Глоба и обществено порицание за опетнилите българското знаме / netinfo
Трима младежи от севлиевското село Ряховците бяха осъдени днес от състав на Габровски окръжен съд за опетняване знамето на Република България.

Магистратите признаха 20-годишния Х.М. за виновен в това, че на 18-ти срещу 19-ти май миналата година, през нощта, пред сградата на кметството в центъра на с. Ряховците, опетнил знамето на Република България, като го свалил от пилона, на който било издигнато.

За извършеното престъпление той е освободен от наказателна отговорност и му е наложено наказание 1000 лв. в полза на държавата.

Останалите двама подсъдими, единият от които непълнолетен към момента на деянието, са признати за виновни в това, че по същото време в съучастие като съизвършители, опетнили знамето на Република България, чрез счупване на придържащата го летва и скъсване на плата по дължина.

За извършеното престъпление на непълнолетния младеж е наложено наказание обществено порицание, което да се изпълни, чрез прочитане на присъдата пред жителите на с. Ряховците, а другият е осъден на 1500 лв. в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.