Габрово няма писта за колоездене, но има таланти и качествени треньори

Марин Колев с 5 медала от шампионата по колоездене на писта, Гавраил Стефанов с добър дебют в Португалия
Марин Колев с 5 медала от шампионата по колоездене на писта, Гавраил Стефанов с добър дебют в Португалия / sport-gabrovo.com

Марин Колев завоюва пет индивидуални медала от Държавния лично-отборен шампионат по колоездене на писта при момчетата. Първенството се проведе в Пазарджик с участието на 41 състезатели от Несебър, Пазарджик, Троян, Габрово, София, Сливен, Свиленград, Разград, Казанлък, Пловдив, Бургас и Нова Загора.

Възпитаниците на Светослав Чанлиев и Даниел Петров спечелиха общо 7 отличия. Марин стана шампион на България в дисциплината 5 километра скрач. На 200 метра летящ старт и 500 метра от място се класира трети, бронз взе и от омниума – комплексното класиране на колоездачите  по брой събрани точки от индивидуалните дисциплини. Още един медал, сребърен, му донесе отборния спринт, в който участва заедно с Кристиян Минчев и Мартин Христов. Другите двама състезатели, които представяха местния клуб в шампионата, бяха Габриел Тотев и Светлозар Иванов.

Това е огромен успех за момчетата на „Янтра-Исполин“ предвид факта, че в Габрово няма действащ колодрум, на който те да се подготвят за шампионатите на писта. Марин Колев пък прави чудесен сезон до момента, след като преди месец стана и вицешампион в общия старт при момчетата старша възраст на държавния лично-отборен шампионат на шосе.  

Източник: sport-gabrovo.com