Габровци недоволстват от експеримента на ОПТ, от януари всичко по-старому
Габровци недоволстват от експеримента на ОПТ, от януари всичко по-старому / Дарик Габрово, архив

 

Сериозно недоволство сред габровците, които имат абонаментни карти за градския транспорт, предизвика решението на ръководството на ОПТ от днес по допълнителните автобусни линии цената на билетите да се понижи с 30 ст., а картите да не важат за бусчетата. "Кощунство, грабеж, недомислие, трябваше да ни предупредят" - така по-голямата част от тях коментират промяната.

Според управителя на дружеството Даниел Попандреев идеята е била да се намали стойността на билета по повод Коледните празници и затова не са успели да предупредят хората, закупили си по-рано карти, че те няма да важат за допълнителните автобусни линии. Решението относно картите е взето, за да се избегне евентуално препълване на бусчетата.

"Според нормативните документи ние имаме пълно основание да не признаваме картите за бусчетата", коментира Попандреев. Той допълни, че заради сериозния отпор на габровци, вероятно от първи януари ще бъдат върнати старите цени на билетите, а с картите отново ще се пътува по допълнителните линии.

"Искам да проверим за един месец какви пътувания имат тези микробуси, за да направим една реална картина на тези, които се возят с билети, а не с абонаментни карти. Не мисля, че това е лош експеримент и гражданите ще бъдат ощетени. За хората с карти има автобуси като разписанието им е съобразено с работното време на фирмите, училищата и т.н.", каза още Попандреев и допълни: "Дружеството досега е правило огромни жестове в продължение на  години, но на фона на неговото състояние, няма място за това. Въпреки всичко ще продължим да го правим. Ако дойде едно частно дружеството, можете да сте сигурни, че това няма да го има".