Финансирането на парк „Казармите“- намалено наполовина
Финансирането на парк „Казармите“- намалено наполовина / Darik news

От 10 на 5 милиона лева бе намален проектът за финансиране на парк „Казармите" в Севлиево. Преизчисляването на проекта се е наложило заради новия регламент, който управляващият орган въведе наскоро. Това ще доведе до намаляване и на дейностите, които ще да бъдат финансирани.

Община Севлиево внесе отново проекта за финансиране на първия етап от изграждането на парк „Казармите" на територията на бивши военни имоти. В началото на тази година проектът на стойност близо 10 милиона лева, бе внесен за одобрение по Оперативна програма „Регионално развитие". Съгласно този вариант първият етап от изграждането на парк за отдих, спорт и развлечения предвиждаше подземни комуникации и напоителни системи, озеленяване, пешеходни алеи, детски и спортни площадки, паркинг, места за пикник и барбекю.

С промяната на регламента обаче ще се наложат доста корекции по проекта. След тях кандидатстването ще даде възможност за създаване на условия за отдих, спорт и развлечения, възстановяване на градската среда и подобряване на екологичната обстановка, естетическа и физическа среда в централната градска част, увеличаване на парковата среда, озеленените площи и детските площадки, ще създаде възможност за разкриване на нови работни места.

Заради промяната в регламента за кандидатстване, Община Севлиево ще кандидатства отново с коригираното си предложение с проект „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез градската среда". Общинският съвет декларира, че предназначението на обекта няма да бъде променено за период от десет години след приключване на дейностите по него.