ЕКОБУЛПАК раздава безплатни тетрадки
ЕКОБУЛПАК раздава безплатни тетрадки / netinfo

34 500 безплатни тетрадки ще раздаде националната организация за разделно събиране на отпадъците ЕКОБУЛПАК в Габровска област. Поводът е националната инициатива “Спаси едно дърво!”, която стартира на 15 септември. Тя е насочена към учениците от първи до дванайсети клас, които ще имат възможност срещу старите си тетрадки да получат нови, с инструкции за разделно събиране на отпадъците.

 

Учебните помагала са два вида – за децата от първи до четвърти клас и за тези от пети до дванайсети клас, като илюстрациите им са съобразени с възрастта на им. Срещу две предадени стари тетрадки учениците ще получават по една нова.

 

Тетрадки ще  получат  ученици от населените места на Габровска област,  с които ЕКОБУЛПАК има договор за разделно събиране на отпадъците –  Севлиево, Дряново, Трявна.

 

В инициативата за замяна на стари тетрадки срещу нови ще се включи и група Сигнал.

 

Общо 500 000 безплатни тетрадки в 72 общини на България планира да раздаде ЕКОБУЛПАК. Инициативата ще обхване над 198 000 ученика.

 

С настоящата кампания ЕКОБУЛПАК се надява да спаси 1200 дървета като събере поне 60 тона хартия! Доказано е, че рециклирането на един тон хартия спасява от изсичане 20 дървета.