Две леки коли и автомобил на Пожарната катастрофираха в Севлиево
Две леки коли и автомобил на Пожарната катастрофираха в Севлиево / netinfo
32-годишна жена пострада при катастрофа между противопожарен автомобил и две леки коли в Севлиево, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в събота, около 13.30 ч., на регулирано със светофарна уредба кръстовище между улиците „Н.Д.Петков” и  „Стара планина”.

Специализираният автомобил “ЗИЛ 131”, с включена светлинна и звукова сигнализация, управляван от 44-годишен служител на Пожарната служба, е навлязал в кръстовището на червен светофар, при което удря идващ на зелена светлина л.а. "Фолксваген Голф", управляван от 33-годишен мъж от Севлиево.

Вследствие на удара, лекият автомобил блъска спрял “Опел Кадет”. Пострадала е возещата се във Фолксвагена 32-годишна севлиевка. Жената е настанена в Областната болница с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота. По леките автомобили са нанесени щети на стойност около 500 лв.

Причината за инцидента е неспазване на предимство от страна на водача на специализирания автомобил /преминаване на червена светлина/. Екипът на Пожарната служба обаче е действал по сигнал за пожар в землището на с. Агатово.

Поради инцидента, на мястото на пожара е изпратен друг автомобил.

Водачите са изпробвани за алкохол – техническото средство “Алкотест Дрегер” отчита отрицателен резултат.

На водача на специализирания автомобил е взета кръвна проба за химически анализ.

По случая е започнато досъдебно производство.