До момента са изразходвани 275 хил. лв за ремонт на улици
До момента са изразходвани 275 хил. лв за ремонт на улици / netinfo

За текущ ремонт на уличната пътна мрежа от началото на годината до момента са изразходвани 275 хил. лева като планираните разходи са 843 хил. лева, съобщават от Общинската администрация. През месец април e извършено изкърпване на улиците “Възраждане”, “Драва”, “Цанко Дюстабанов”, “Ст.планина”.

Частично е изкърпена и преасфалтирана ул. “Скобелевска”, бул. “Априлов” и ул. “Ю.Венелин”. Извършен е ремонт на паважната настилка на ул. “Баждар”, “Х. Димитър” и пл. “Възраждане”. Ремонтирани са и улиците “Райчо Каролев”, “Опълченска”, “Радион Умников”, “П. Славейков”, “Д-р Василиади” и “Орловска”. За месец май и началото на юни е планирано частично асфалтиране и изкърпване на улиците в кв. Трендафил 1 “Хризантема” и ул.”Венец”, в кв. Трендафил 2 - ул.”Т.Венкова” и “Н. Рязков”. В кв. Младост - ул. “Младост”, ул.”Видима”, ул.”П. Михов”, ул.”Златна нива”, ул. “Найден Геров”, както и улиците “Хр. Смирнески”, “Омуртаг”, “Станционна” и “Добруджа”. Цялостно асфалтиране на улици и междублокови пространства са предвидени на ул. “Клокотница”.

Планирано е благоустрояване на междублоково пространство зад Куклен театър и изграждане на подход към Детска ясла “Славейче”. В изпълнение на Инвестиционната програма на Община Габрово за 2008 год. до момента са извършени възстановяване на моста при дере Гайтани в с. Поповци. Предстои приемателна комисия на обекта, който беше финансиран от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Стойността на обекта е 90 хил. лева.

Приключиха ремонтите дейности на улиците “Капитан Дядо Никола”, “Й. Соколски” и бул. “Столетов”, за които бяха изразходвани 610 хил. лева от бюджет 2008 г. Предстои приемателна комисия да приеме обекта, както и да бъде извършено изравняване на нивото на елементите на газопреностната мрежа с това на новата настилка. Извършен е основен ремонт на корпус в детска ясла “Зора” за откриване на нова яслена група. Ремонтирани са електрическа, отоплителна и ВиК инсталация.

Поставени са нови настилки и облицовки. Стойността на ремонта е 30 хил. лева. Обявена е процедурата за възлагане на малка обществена поръчка за основни ремонти на 6 пътни участъка от общинската пътни мрежа, финансирани с целева субсидия от държавния бюджет, които включват участъци по направленията за кв. Войново, Етъра-Ябълка, Недевци-Лютаци, Габрово-Бакойци, Врабци-Люляци и за Камещица. Започна изпълнението на основния ремонт на покрива на габровския планетаруим. За осъществяването на обекта за заложени 17 000 лева. Започна проектирането на преустройство в сградата на общинската администрация за нуждите на отдел ГРАО. Предстои стартиране на конкурс за проектиране на ул. “Аврам Гачев”.