Депата за битови отпадъци на Севлиево и Дряново в добро състояние
Депата за битови отпадъци на Севлиево и Дряново в добро състояние / netinfo
Депата за битови отпадъци на Севлиево и Дряново са в добро състояние. Това са констатирали експерти на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите – Велико Търново след плановите проверки на двата обекта.

На Регионално депо Севлиево постъпват отпадъците на община Севлиево и гр. Дряново. Община Сухиндол все още не е извозвала отпадъци поради липса на техника и средства. Проверени са документите за постъпващите на депото отпадъци, които се водят редовно.

На общинското депо на Дряново са взети превантивни мерки против пожари – складирани са земни маси, необходими за регулярното запръстяване на депото. До момента на проверката то не е запалвано. На депото се извозват отпадъците, генерирани от селата на общината, а от гр. Дряново отпадъците отиват на регионалното депо в Севлиево. Съгласно плана за привеждане в съответствие с нормативните изисквания, депото трябва да бъде закрито в края на 2008 г., след което цялото количество отпадъци да се извозва до Севлиево.

Във всички населени места на общината е въведена система на сметосъбиране и сметоизвозване. Експертите на РИОСВ – Велико Търново са издали две предписания със срок 20 септември на дряновската сметосъбираща фирма – да се разрине депото