Демонстрация на еко-автомобили и електрически скутери на пл. Възраждане
Демонстрация на еко-автомобили и електрически скутери на пл. Възраждане / Dariknews.bg

Днес от 11.00 часа до 18.30 часа площад „Възраждане” представители на автомобилни марки и екологични средства за придвижване, на колоездачни клубове ще демонстрират еко-автомобили, електрически скутери и тестдрайв на велосипеди.

"Всеки, с добра екоидея, може да потърси възможности за финансирането й заедно с екипа на габровския Областен информационен център, който отправя покана за среща на„Европейски пикник”. Служителите на Центъра ще представят добрите практики на реализирани европейски екопроекти", информират от Община Габрово.

Желаещите да пресметнат количеството парникови газове, които предизвикват промените в климата, ще могат да измерят личния си въглероден отпечатък с помощта на експертите от проекта за изграждане на новото депо в Габрово.

Финалът на състезанието с крачкомери е в 15.00 часа, а петимата победители, изминали най-много крачки ще бъдат наградени в 17.30 часа.

Европейският петък на мобилността ще завърши с премиера на филма „Бунище Земя“ от 18.00 часа в зала „Възраждане“. Сценарист и режисьор е Кандида Брейди, а в главната роля ще видим Джеръми Айрънс, който ще представи разтърсващи факти за неконтролираното изхвърляне на отпадъци и човешкото нехайство спрямо околната среда. Прожекцията е безплатна за жителите и гостите на града.