/ Община Севлиево

Представителите на делегацията от Район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун, Китайска народна република, водена от Джън Дзуосюн – заместник-кмет на Народната власт в Нанхай, проведе серия ползотворни срещи с бизнеса в Севлиево. Официалните гости бяха на работно посещение в града по покана на кмета д-р Иван Иванов.

След преподписването на Меморандума за приятелско сътрудничество и обмен в областта на икономиката, културата, медицината, търговията и културата делегацията се срещна с водещи севлиевски фирми: „Идеал Стандарт – Видима” АД, „АББ – България” ЕООД, „Хамбергер България”, „ЕМКА” АД, „Паралел” ЕАД, „Никипласт – М” ООД, „Росица” АД, „Ядки Детелина” ЕООД, „Свила Трейдинг” и др. В състава на китайската бизнес делегация бяха фирмите: Highnic Group, MONALISA Group, Guangdong RCCZ Wood Industry Co., Ltd, Zhongnan Machinery Company , Baosuo Paper Machinery Manufacture CO.,Ltd.

Официална делегация от китайския район Нанхай на посещение в Севлиево

В състава на китайската делегация имаше представители на Бюрото по международни връзки на Нанхай, Индустриално-търговската федерация, Бюрото за насърчаване на икономиката и технологиите, Бюрото по култура и спорт и Бюрото по международни връзки.

Гостите разгледаха шоу рума на „Идеал Стандарт - Видима” АД и проведоха среща с ръководството на фирмата. Изпълнителният директор на завода за керамика Валентин Ганев ги запозна в детайли със спецификата на производството, поточните линии и обема на продукцията, социалните и стажантските програми на компанията. Презентацията на фирмата премина в дискусия и намиране на допирни точки за бъдещи съвместни проекти.

Партньорството с гиганта Нанхай ще даде тласък на икономиката в Севлиево

Особен интерес предизвика посещението в производствените цехове на „АББ - България” ЕООД, където изпълнителният директор Джузепе Русо посрещна делегацията и представи дейността на фирмата. Единствено тук се произвеждат продукти за високо напрежение, тук е сглобен и първият DC-прекъсвач, който се използва при пренос на енергия на големи разстояния. Посетителите бяха впечатлени и от факта, че Севлиево е снабдителна фабрика за цяла Европа.

„Радвам се, че успяхме да създадем възможност за бизнес диалог между фирмите в региона и Нанхай”, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. „Фирмите в Севлиево имат какво да предложат на своите потенциални партньори и това е отправна точка за създаване на устойчиви бизнес отношения”, допълни той и благодари на севлиевските фирми за високото ниво на представяне.