Borderline
Borderline / Музей Дом на хумора и сатирата
„Офанзива по границата: Да се смееш в лицето на страха” - една инициатива, която се провежда в музея Дом на хумора и сатирата
Западно семейство посреща имигрантка. Приема я в дома си с топло и радушно отношение. С времето съжителството започва да тежи на семейната двойка. Когато мъжът и жената изпращат своята мигрирала гостенка, те вдигат ръце, за да й помахат за сбогом. Движенията им са бавни и в определен момент ръката на всеки от тях застива в нацистки поздрав – макар за миг.

Едно представление, гледано от представители на 11 държави, които в музея „Дом на хумора и сатирата” обсъждат темата за страха, смеха и границите.
 
„Офанзива по границата: Да се смееш в лицето на страха” е една инициатива, ръководена от Шведската организация TILLT (ТИЛТ), към която се присъединиха представители от България, Холандия, Сърбия, Словакия, Хърватия, Гърция, Ливан, Сирия, Палестина, Турция и Германия.

Тихомир Църов разговаря с Тиаго Прада, който е представител на шведската организация. Двете части от интервюто може да чуете в програмата на Българското национално Дарик радио, малко след 11:00 часа днес.