Д-р Паралчев - втори управител на севлиевската общинска болница?
Д-р Паралчев - втори управител на севлиевската общинска болница? / Дарик Габрово

 

Бившият директор на габровската областна болница д-р Божидар Паралчев да стане до провеждането на конкурс втори управител на общинската болница в Севлиево, предлага кметът на Общината Йордан Стойков. За целта е нужно да бъде извършена промяна в учредителния акт на дружеството, даваща възможност то да се ръководи от двама управители.

Назначаването на още един мениджър се налага заради продължителния отпуск по болест, в който е излязъл настоящият управител д-р Найден Сърдъмов. Предложението ще бъде разгледано на извънредна сесия на местния парламент на 10 март. В средата на миналия месец медици от лечебното заведение излязоха с декларация против политическа намеса при назначаването на управител на лечебното заведение. В текста те дори бяха посочили като неприемливи варианти имената на д-р Илковски и д-р Паралчев.

Тогава пред Дарик Радио д-р Божидар Паралчев категорично заяви, че няма информация за декларацията и  с него не са водени каквито и да било разговори за заемане на директорския пост в севлиевската общинска болница.