Д-р Анчев: Предложихме им всичко, което можем
Д-р Анчев: Предложихме им всичко, което можем / Дарик Габрово
Д-р Анчев: Предложихме им всичко, което можем
24752
Д-р Анчев: Предложихме им всичко, което можем
  • Д-р Анчев: Предложихме им всичко, което можем

Бащата и майката на бебето, което се роди вкъщи са разгледали цялото родилно отделение, били са запознати с условията за раждане, както и с възможността таткото да присъства в предродилния период според началника на родилния сектор в областната болница д-р Ангел Анчев.

"Има обзаведена самостоятелна предродилна зала. Заплаща се символична такса от 50 лв. Родителите са я видяли, харесали са я, но са решили раждането да се води вкъщи. Ние сме им предложили всичко, каквото можем, но това си е било тяхното решение. Засега в болницата няма условия за присъствие на таткото на самото раждане", каза за Дарик д-р Анчев. Той бе категоричен, че други пари не са им искани.

Лекарят коментира, че за него това, което е видял по медиите като условия, при които е било поставено новороденото и което му е било разказано от неговите колеги, е недопустимо. "Като лекар категорично съм против този начин на водене на раждането вкъщи и то при такива условия. Но в крайна сметка всеки сам решава какви да са постъпките му и си носи отговорност за това", каза още д-р Анчев.

Цялото интервю в звуковия файл